Εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας

Ανακαλύψτε, πλοηγηθείτε, περιηγηθείτε…

Εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας

Ανακαλύψτε, πλοηγηθείτε, περιηγηθείτε…

Η SELAS διαθέτει μία πλούσια βάση ψηφιακών γεωγραφικών δεδομένων για την Κύπρο (“Map CyprusTM“) από την οποία μπορεί να αναπτύξει χαρτοκεντρικές εφαρμογές σε περιβάλλον Mobile.

Οι κινητές εφαρμογές περιλαμβάνουν την πλοηγήσιμη βάση δεδομένων της SELAS,  η οποία  υπόκειται σε ελέγχους ποιότητας.

Δείγμα τέτοιας εφαρμογής είναι η εφαρμογή MapCyprus, η πρώτη εφαρμογή του είδους της για την Κύπρο με χιλιάδες χρήστες, η οποία απέσπασε το Αργυρό βραβείο σε διεθνή χαρτογραφικό διαγωνισμό χαρτών που έγινε στο  Λονδίνο το 2014, στην κατηγορία  « Best Digital Data Product».

Με την εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας “Map CyprusTM” ο χρήστης έχει όλες τις πληροφορίες για την Κύπρο στο κινητό του. Είναι μια πολύ δημοφιλής εφαρμογή μεταξύ Κυπρίων και ξένων τουριστών, με περισσότερους από 165.000 χρήστες και η πιο λεπτομερής και ολοκληρωμένη εφαρμογή διαθέσιμη για την Κύπρο σε συσκευές iPhone και Android.

Με την εφαρμογή “Map CyprusTM”, βασισμένη στον πιο ενημερωμένο και λεπτομερή χάρτη της Κύπρου, μπορείτε να αναζητήσετε, στο κινητό του, οποιαδήποτε διεύθυνση ή σημείο ενδιαφέροντος στην Κύπρο, χρησιμοποιώντας ένα πανέξυπνο και εύκολο τρόπο που θα των καθοδηγήσει όπου επιθυμεί. Η εφαρμογή περιλαμβάνει άνω των 10.000 σημείων ενδιαφέροντος (POI), περισσότερα από κάθε άλλο Χάρτη της Κύπρου, ταξινομημένα σε 21 κατηγορίες και 121 υποκατηγορίες, δίνοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο χρήστης.

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Α. ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΘΕΣΗΣ ΧΡΗΣΤΗ

Πατώντας το σύμβολο που βρίσκεται στο κάτω μέρος αριστερά, η εφαρμογή εντοπίζει αυτόματα στον χάρτη την γεωγραφική θέση που βρίσκεται ο χρήστης.

Β. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

Η εφαρμογή Map Cyprus  παρέχει την δυνατότητα έξυπνων και αποτελεσματικών αναζητήσεων μέσα από ένα μοναδικό πεδίο αναζήτησης.

  • Αναζήτηση με ελεύθερο κείμενο η ανά κατηγορία / υποκατηγορία.
  • Αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο σε όλες τις αναζητήσεις.
  1. Αναζήτηση Διευθύνσεων

Κνωσσού, Λευκωσία
Κνωσσού 9
Κνωσσού 1086

  1. Αναζήτηση Διασταυρώσεων

Κνωσσού και Γλαύκου

  1. Αναζήτηση Πόλεων – Χωριών

Λεμεσός
Γερμασόγεια, Λεμεσός
Γερμασόγεια 4044

 

  1. Αναζήτηση Σημείων Ενδιαφέροντος ανά Κατηγορία

Ξεκινώντας μια νέα αναζήτηση, εμφανίζονται διάφορες προτεινόμενες κατηγορίες.  Για παράδειγμα, εάν επιθυμούμε να αναζητήσουμε Ταχυδρομεία,  γράφοντας “τα” στο πεδίο αναζήτησης, εμφανίζονται οι κατηγορίες που έχουν λέξεις που ξεκινούν με το πρόθεμα αυτό.

Επιπρόσθετα, επιλέγοντας οποιαδήποτε κύρια κατηγορία, εμφανίζονται όλες οι υποκατηγορίες της συγκεκριμένης κατηγορίας. Επιλέγοντας μια υποκατηγορία, εμφανίζονται στον χάρτη τα πλησιέστερα σημεία ενδιαφέροντος που ανήκουν στην υποκατηγορία αυτή π.χ. επιλέγοντας την κατηγορία “Εκπαίδευση” εμφανίζονται όλες οι υποκατηγορίες “Κολλέγια – Πανεπιστήμια”“Λύκεια””Γυμνάσια” κ.λπ. Επιλέγοντας μια υποκατηγορία, μπορείτε να δείτε στο χάρτη τα συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος.

 

  1. Αναζήτηση Σημείων Ενδιαφέροντος με λέξεις-κλειδιά

Η εφαρμογή επιτρέπει την απευθείας αναζήτηση σημείου ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα, μπορείτε να γράφετε απευθείας το όνομα ενός εστιατορίου που γνωρίζετε. π.χ. “Café La Mode και πατώντας “Εύρεση”, η εφαρμογή θα εντοπίσει το εστιατόριο όπου στη συνέχεια μπορείτε να ζητήσετε οδηγίες για μετάβαση σε αυτό (βλέπε “Διαδρομή από”).

Επιλέγοντας το σύμβολο στο κάτω κέντρο της οθόνης μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς οδηγίες μετάβασης  στο εστιατόριο.

Γ. ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Η εφαρμογή προσφέρει ζωντανή πληροφόρηση για τις τιμές καυσίμων και τα διημερεύοντα φαρμακεία σε όλη την Κύπρο. Για να δείτε τη λίστα με τα φθηνότερα  πρατήρια βενζίνης και τα διημερεύοντα φαρμακεία στην περιοχή που βρίσκεστε, πατήστε το  i  στο πάνω-δεξιά μέρος της οθόνης σας και επιλέξετε “Τιμές Καυσίμων” ή “Εφημερίες Φαρμακείων” αντίστοιχα.

  

Δ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η εφαρμογή Map Cyprus περιλαμβάνει περιγραφές και φωτογραφίες των κυριοτέρων αξιοθέατων της Κύπρου από το γεωγραφικό αρχείο της SELAS.

Π.χ. πληκτρολογώντας το αξιοθέατο “Πύλη Αμμοχώστου” και επιλέγοντας το, αυτό θα εμφανιστεί στο χάρτη. Επιλέγοντας το σύμβολο “>”, θα εμφανιστεί η σελίδα με τις λεπτομέρειες του σημείου ενδιαφέροντος. Πατώντας την επιλογή “Δείτε Περισσότερα” εμφανίζεται η περιγραφή του σημείου ενδιαφέροντος που σας ενδιαφέρει.

© 2023 SELAS PUBLICATIONS LTD. All Rights Reserved. Website Designed & Developed by ECONSTRUO DIGITAL